Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Dopey

Beste Dierenasiel,

Wij hebben helaas geen goed nieuws.
Onze Dopey was zondagavond gaan lopen en is helaas overreden en gestorven op de Poederleesteenweg in Lichtaart. Vlak bij ons. We vinden het verschrikkelijk van dit te moeten meedelen. Ik had toch graag even een deel van zijn leven bij ons toegelicht.

Dopey was gewoon super flink. We hadden hem geleerd van door een hondenklep naar buiten alleen pipi te gaan doen en braaf in de living te blijven. Zonder pipi te doen in huis. Eerst in de bench, dan in de keuken met aan de deur krabben, en dan in de woonkamer vervolgens met de mogelijkheid naar buiten te gaan.. ik legde snoepjes door de klep zodat hij op de duur ook met plezier naar buiten ging. Want het kon al eens gebeuren dat hij binnen een plasje deed.
Zo hadden we maand na maand alles bereikt. Als we thuis waren dan was dat soms wel nodig dat we met hem meegingen naar buiten als het regende of koud was. ‘s nachts sliep hij flink in de bench, zonder janken.

Zondag waren we even weg van 17u weg tot 19.45u ongeveer. De elektriciteit was uitgevallen. Volgens ons is hij daar van geschrokken. (want we lieten altijd wat lampjes aan). Als hij angstig was dan kon hij zo in paniek toch ons poortje achteraan openrukken. Met krabben en wezzelen. We zagen direct dat het poortje net voldoende open was gerukt om door te wriemelen. Wij hebben in het pikdonkere heel de avond gezocht en de politie gewaarschuwd.

De volgende dag kregen we te horen van de politie dat hij rond 18u al was overreden. Hij zou op slag dood geweest zijn en we hebben hem nog gekregen en begraven in onze tuin. Het is nu verschrikkelijk van hem te moeten missen en we hebben nog een kerstkaart laten maken de week voordien. Het lijkt wel een soort ode aan hem. Ik heb de foto zelf getrokken en het mutsje is opgehouden met een rekje en hij kijkt naar een snoepje.

Ik weet dat we alles hebben gedaan om hem een zo goed mogelijke thuis te geven. We hadden nooit verwacht dat hij nog weg ging lopen. We weten ook dat hij altijd jankte als er een ambulance voorbij kwam en dat hij volgens ons echt ook is uitgebroken toen hij alleen ergens is achter gebleven.

Ik had zijn tanden nog gepoetst voor hij wegliep en hij had nog een lekkere kipfilet gehad.

Groetjes,
Muriel

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour