Spirou (FeLV)

Geslacht:

Kater

Leeftijd:

Kitten – 08.2023

Status:

Ter adoptie

Dossier:

220240163

Achtergrond

Spirou is de zoon van Pimkie en werd geboren bij de mensen die Pimkie opgevangen hadden. Door gebrek aan socialisatie is Spirou redelijk afstandelijk en op zijn hoede. Spirou wordt in augustus één jaar.

Karakter

Door zijn verlegen karakter heeft Spirou het erg moeilijk in het asiel. Via zijn mama heeft hij dan ook nog eens leukose opgelopen. Daardoor moeten we hem noodgedwongen afzonderen van de andere katten en wordt ook het menselijke contact tot een minimum beperkt, juist om besmetting met de andere katten te voorkomen. Dat is natuurlijk ook niet erg bevorderlijk voor deze gevoelige kater. 
Spirou is nog een erg jonge kat die nog vanalles moet leren en ontdekken.

Verzorging

Leukose tast weliswaar het immuniteitssysteem aan, maar daar is momenteel nog niets van te merken.
Spirou heeft dus zeker nog geen speciale verzorging of dieetvoeding nodig, maar het spreekt voor zich dat een gezonde voeding in combinatie met een stressvrije omgeving Spirou’s kansen op een lang en gezond leven alleen maar doen toenemen.

Plaatsing

Spirou bracht zijn dagen tot nu toe vooral buitenshuis door, maar aangezien leukose erg besmettelijk is naar andere katten zal dat nu niet meer of enkel nog in een afgesloten ruimte kunnen. 
We zijn dan ook op zoek naar een thuis waar men hem voldoende afleiding kan en wil  bezorgen, een thuis waar men het nodige geduld en tijd kan opbrengen opdat Spirou kan openbloeien tot de aangename en  speelse kat die hij eigenlijk zou moeten zijn. Het zou leuk zijn mocht Spirou samen met Pimkie naar zijn nieuwe thuis kunnen vertrekken.
 

Enkel in België.

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).