Snowy

Geslacht:

Kater

Leeftijd:

2021

Status:

Ter adoptie

Dossier:

220240199

Achtergrond

Snowy werd samen met vier andere katten naar het asiel gebracht.

Karakter

Hij is een erg introverte en onzekere kat, voornamelijk door zijn gebrek aan ervaring met vreemden. Ondanks zijn terughoudendheid heeft Snowy met geduld en respect voor zijn tijd geleerd om zich open te stellen voor de verzorgers in het asiel. Toch moet hij nog veel vertrouwen winnen om zich volledig op zijn gemak te voelen. Als Snowy je eenmaal kent, is hij een zeer aanhankelijke kat. Hij houdt ervan om dicht bij je te zijn en geniet van aandacht. Echter, bij de minste beweging of onverwacht geluid kan hij zich snel terugtrekken en zich verstoppen. Met de juiste zorg en aandacht kan Snowy zich ontwikkelen tot een liefdevolle en trouwe metgezel.

Plaatsing

Vanwege zijn schrikachtigheid is het belangrijk dat Snowy naar een gezin gaat zonder jonge kinderen, of met kinderen ouder dan 10 jaar die begrijpen hoe ze hem rustig en geduldig moeten benaderen.
 
Snowy kan met andere katten leven. Hoewel hij niet actief contact met hen zoekt, respecteert hij hun ruimte en kan hij goed samenleven met andere katten die hem zijn eigen ruimte gunnen. Het is onbekend hoe Snowy op honden reageert, dus voorzichtigheid is geboden als er al een hond in het gezin is of als de mogelijkheid bestaat dat hij in de toekomst met honden in contact komt.
 
Snowy heeft zijn hele leven binnenshuis doorgebracht en heeft geen toegang tot een tuin nodig.

Enkel in België.

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).