Shana

Sexe:

Teef

Ras:

Kaukasische herder

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120230559

Achtergrond

Shana is een Kaukasische Herder geboren in september 2016, voor haar ras heeft ze dus al wat leeftijd. Ze kwam bij ons terecht na een inbeslagname. Haar vacht was onverzorgd en ze kende weinig van de wereld. Wandelen aan de lijn leek nieuw. We zijn rustig met haar aan de slag gegaan en hebben intussen toch al wat stappen vooruit gemaakt. 

Karakter

Shana is een echte berghond. Ze ligt graag buiten en houdt de boel in de gaten. Naar mensen die ze kent is ze vriendelijk en behoorlijk tolerant, maar ze stelt wel heel duidelijk haar grens en die moet gerespecteerd worden. Wandelen aan de lijn begint te lukken, maar als Shana nee zegt, dan is het ook echt nee. 
Ook met muilkorftraining gingen we aan de slag. 
Bij nieuwe mensen is altijd een rustige kennismaking nodig. Dan gaat het meestal goed. Ze is wel gesteld op haar persoonlijke ruimte. Op wandeling snuffelt ze graag en is ze nieuwsgierig. 
 

Plaatsing

Voor Shana zijn we op zoek naar iemand die het echte karakter van een berghond kent en dit kan waarderen. Ergens waar ze een fijne tuin heeft waar ze in kan liggen, snuffelen en de boel in de gaten houden.
Omwille van haar achtergrond en onzekere karakter is het niet mogelijk om haar bij katten, honden of kinderen te plaatsen. We zoeken daarom een thuis waar ze als hond alleen geplaatst kan worden en nog een fijn pensioen mag genieten. 
Kandidaten met ervaring met dit type hond is zeker een pluspunt. Ook een grote buitenren zou haar plaatsing kunnen vergemakkelijken. 

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).