Rico

Sexe:

Reu

Ras:

Amerikaanse Staffordshire terriër

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120240120

Achtergrond

Rico is een knappe, beresterke Amerikaanse Stafford, geboren in december 2021. Hij kwam in begin april binnen na een erge traumatische gebeurtenis in zijn voormalige thuis.

Karakter

Hoewel hij vanaf moment één in het asiel altijd braaf is geweest, was hij in het begin dus wat gespannen en wilde niet zo graag écht contact leggen met iemand. Alsof hij een stoer muurtje om zich had gebouwd. Beetje bij beetje durfde Rico zich uiteindelijk meer te ontspannen tijdens de speltrainingen en wandelingen. Waar hij tijdens de eerste aandachtsmomenten zich wat ‘groter’ hield en af en toe opdringerig kon zijn , zie je nu dat hij open bloeit naar de mensen die hij kent en dan ook hun grenzen respecteert. Hij legt wel vlot contact met nieuwe mensen.

Hij begint intens te genieten van de wandelingen (waar hij met succes leert om naast je te lopen) en wordt helemaal enthousiast wanneer hij achter een balletje mag aanlopen! Rico kan al flink zitten, de rest van de basiscues worden hem stap voor stap aangeleerd nu hij er klaar voor is. Het is eigenlijk geweldig hoe tolerant en open Rico is na wat hij heeft meegemaakt. Hij heeft altijd binnen geleefd, is zindelijk en rijdt prima mee met de auto!

Plaatsing

Honden en andere dieren vindt hij in het asiel niet zo leuk, maar we kunnen hem prima afleiden en leren dat hij zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Hij is niet reactief, wat wel fijn is. Een thuis zonder andere dieren is belangrijk. Verder krijgt hij in het asiel nu ook benchtraining en heeft Rico een goed afgesloten tuin nodig om zijn energie kwijt te kunnen.

Door zijn recente trauma zijn we op zoek naar een warme thuis zonder kleine kinderen. Baasjes die hem respecteren en die hem met liefde en spel terug kunnen leren relaxen en genieten van het leven. Omdat Rico tijd en zeker ook grenzen nodig heeft, is een ervaren en consequente aanpak zeker gewenst.

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).