Rakki

Sexe:

Reu

Ras:

Kruising Australische herder – Boerenfox

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120240116

Achtergrond

Deze unieke kruising is Rakki. Rakki is een kruising Australische herder en Boerenfox reu. Hij werd geboren in april 2022. Hij kwam bij ons terecht omdat z’n baasje wegens financiële niet meer voor hem kon zorgen. 

Karakter

Rakki heeft verschillende karaktertrekjes. Hij is dan ook een kruising van 2 rassen met best wat karakter!

Hij is lief, mensgericht, stuurbaar en zindelijk. Maar hij raakt ook wel sneller overprikkeld, is wat bezitterig en trekt nog aan de leiband. Dit zijn wel allemaal trekjes waar we mee aan de slag kunnen! Hij zoekt een rustige omgeving waar hij wel genoeg fysieke en mentale uitdaging krijgt. 

Verzorging

Rakki weegt momenteel 28 kg en is te dik. Hij krijgt bij ons aangepaste voeding en zo veel mogelijk beweging om te zorgen dat zijn lijfje wat sterker en minder zwaar wordt!

Plaatsing

Rakki zoekt een plek waar hij fijn bij zijn mensen mag zijn. Mensen die hem enerzijds veel aandacht en beweging geven, maar ook zijn ruimte respecteren en geduldig met hem aan de slag willen en hem verder een consequente en beloningsgerichte opvoeding willen geven. 

Rakki kan perfect geplaatst worden in een thuis zonder andere hond. Een matching met een grotere, stabiele en stevige teef is niet uitgesloten! Rakki speelt nogal lekker wild en ruw en zoekt bijgevolg dan een maatje dat hem aankan! Hoe hij op katten reageert is niet gekend maar omwille van z’n wat nerveuzere kantje vermoeden we dat hij best niet met katten samenleeft.

Hij kan geplaatst worden bij kinderen vanaf 14 jaar, dit na een rustige kennismaking.

Het is echt wel een lieve man! 

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).