Oscar

Sexe:

Reu

Ras:

Fox Terriër

Leeftijd:

Senior

Dossier:

120240155

Achtergrond

Oscar is een Fox terriër reutje van bijna 11 jaar (september 2013), maar laat zijn leeftijd je niet misleiden want dit kereltje is nog steeds topfit! 
Oscar leefde bij zijn vorige eigenaar buiten en kreeg helaas niet de aandacht die hij verdiende. Je merkt dan ook dat Oscar nog veel moet leren en bijvoorbeeld niet gewend is om in huis te leven. 

Karakter

Toen Oscar bij ons binnenkwam, was hij een echte einzelgänger die erg op zichzelf was. Van zodra hij buiten zijn ren kwam, deed hij gewoon zijn eigen ding en maakte hij nauwelijks contact met zijn verzorgers. Wanneer je hem wilde aanhalen, liet hij ook meteen (met subtiele signalen) merken dat hij hier niet klaar voor was. 
Intussen is Oscar echt opengebloeid naar mensen en staat hij vrolijk te piepen en springen wanneer je zijn kennel passeert of binnengaat. Tijdens onze ‘uitjes’ in de speelweide komt Oscar nu ook regelmatig zelf even inchecken, gaat hij mooi zitten wanneer je dat vraagt en komt hij (meestal) wanneer je hem roept. Hij komt zelfs zélf om een knuffel vragen, wat een verandering! 
Hier zijn we ontzettend blij mee, al moeten we erbij zeggen dat aaikes en knuffels alléén welkom zijn wanneer Oscar hier zelf om komt vragen! Wanneer je hem op één of andere manier dwingt of hem aanraakt zonder dat hij hierom ‘gevraagd’ heeft, laat Oscar gewoon weten dat hij hier niet zo mee opgezet is. En dat is prima, Oscar mag op zijn eigen tempo groeien en we weten dat hij af en toe ook eens graag op zichzelf is. 

Plaatsing

Omdat Oscar veel socialisatie gemist heeft, heeft hij niet veel plezier aan wandelingen op straat. Van zodra hij rijdende voertuigen ziet, wordt Oscar onrustig en soms zelfs paniekerig. Kleine wandelingen in een rustige, groene omgeving gaan hem wat beter af. 
Hoewel we merken dat Oscar steeds vrolijker in het leven staat én meer contact zoekt met onze verzorgers, zal hij altijd wel een hondje blijven dat zijn eigen plan wat wil trekken. En omdat hij het simpelweg fijner vindt om lekker buiten te zijn (en niet tussen 4 muren waar hij onrustig van wordt), hoeven we ook niet per se op zoek naar een thuis waar hij 100% binnen kan leven. Een boerderijtje of afgesloten tuin met een degelijk hondenhok én een baasje dat hem de nodige aandacht, beweging en ruimte geeft, is al wat dit kereltje zou wensen… Uiteraard kan Oscar het leven in huis in kleine stapjes aanleren!
Oscar reageert nauwelijks op passerende honden, we vermoeden dan ook dat hij met een stabiel teefje zou kunnen samenwonen. Bij kinderen (<12) plaatsen we Oscar niet. 
Hoe Oscar op katten reagereert, weten we niet maar kunnen we altijd testen. 

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).