Luka

Geslacht:

Kater

Leeftijd:

Oktober 2023

Status:

Ter adoptie

Dossier:

220240180

Achtergrond

Luka werd op straat gevonden en naar het asiel gebracht.

Karakter

Hij is een zeer jonge, dappere, actieve en speelse kat. Luka is sociaal met zowel andere katten als mensen, hoewel hij geen constant contact zoekt. Zijn nieuwsgierige en avontuurlijke aard betekent dat hij graag op ontdekking gaat en nieuwe dingen onderzoekt.

Plaatsing

Luka heeft een thuis nodig waar hij veilig naar buiten kan, zodat hij zijn energie kwijt kan en zijn nieuwsgierigheid kan bevredigen. Hij kan goed samenleven met kinderen. Zijn speelse en actieve karakter maakt hem een geweldige metgezel voor gezinnen met kinderen die weten hoe ze met een jonge kat moeten omgaan.
 
Luka kan ook met andere katten leven, maar het is belangrijk dat deze katten weten hoe ze hun grenzen moeten stellen. Vanwege zijn jonge leeftijd en energieke aard kan Luka soms moeite hebben om de persoonlijke ruimte van andere katten te respecteren. Met de juiste begeleiding en socialisatie zal hij echter leren hoe hij zich goed kan gedragen tegenover zijn kattenvrienden.
 
Hoewel het onbekend is hoe Luka op honden reageert, denken we niet dat het een groot probleem voor hem zal zijn. Zijn dappere en sociale karakter doet vermoeden dat hij zich goed kan aanpassen aan een huishouden met honden, mits de introductie zorgvuldig en geleidelijk wordt gedaan.
 

Enkel in België.

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).