Cody

Sexe:

Reu

Ras:

Mechelse Herder

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120230448

Achtergrond

Cody is een knappe Mechelse herder, geboren in juni 2021. Hij kwam in het asiel terecht na een inbeslagname…

Karakter

Cody heeft het niet makkelijk in het drukke, lawaaierige asiel. In zijn hok is hij flink gefrustreerd, zit of ligt hij geen seconde stil en hij kan dus maar moeilijk zijn rust vinden. Verder merken we dat Cody in zijn ren vooral in zijn ‘eigen wereldje’ leeft en het moeilijk heeft om écht contact met je maken.

Wanneer je Cody voor de eerste keer ontmoet, laat hij je dus ook merken dat je hem beter even wat ruimte geeft om aan jouw aanwezigheid te wennen.

Maar, Cody is stiekem een ruwe diamant… Neem je deze kerel mee op wandel, en dus weg van het asiel, kunnen er echter wonderen gebeuren als je hier wat tijd voor neemt. In het begin zal de lijn wat gespannen staan omdat Cody enorm graag snuffelt en de wereld verkent, maar na enkele minuten loopt hij prima naast je zonder trekken. Wanneer hij meer ontspannen is, lukt het ook veel beter om contact met hem te maken. Je merkt dat hij dan ‘luistert naar wat je te vertellen hebt’ (wat dat ook mag zijn), komt bij je terug wanneer je de wandeling stopt en gaat flink zitten wanneer je dit vraagt.

Wanneer er honden in de buurt zijn, komt Cody vooral steun zoeken. Hij vindt ze allemaal spannend en komt dan dicht tegen je aan lopen of zitten. Hij is zeker niet reactief, maar er mag zeker geoefend worden om zijn vertrouwen ten opzichte van andere honden wat op te bouwen.

Cody speelt in de speelweide enorm graag met de bal en wil hier ook graag voor werken. Omdat hij tijdens spel wel snel wat té hyper en gefocust op de bal wordt, wordt er gewerkt aan de hand van ruilen en oefenen we intussen wat impulscontrole.

Iets zomaar afpakken van Cody, te kort bij zijn eetkom komen of bijvoorbeeld zonder waarschuwing iets doen waarvan hij onzeker wordt, kan in het verkeerde keelgat schieten waardoor hij zijn tanden zou kunnen laten zien. We zoeken dan ook een ervaren baas die prima lichaamstaal kan lezen en op tijd kan (h)erkennen wanneer het teveel wordt voor Cody.

Plaatsing

Verder heeft Cody vooral een consequente (niét een harde) hand nodig om hem te leren meer open te staan voor/in de wereld, en dat hij erop kan vertrouwen dat JIJ als baasje wel weet wat veilig en goed voor hem is (in plaats van dat hij hier zelf –voor de zekerheid- op anticipeert). Daarnaast zou een actieve hobby, eentje in samenwerking met zijn baasje, helemaal niet verkeerd zijn voor Cody. Hij heeft absoluut genoeg beweging en uitdaging nodig om gelukkig te zijn!

Cody wordt niet geplaatst bij kinderen of andere huisdieren.

Omdat Cody echt tijd nodig heeft om aan je te wennen en je te leren kennen, nemen we het zekere voor het onzekere en zullen we tijdens de eerste kennismaking(en) altijd een muilkorfje opzetten.

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).