Aslan

Sexe:

Reu

Ras:

Kruising (rottweiler?)

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120240149

Achtergrond

Deze stevige loebas is Aslan. Aslan is een kruising (Rottweiler? Berghond?). We weten het niet maar hij is alleszins sterk en stevig. Hij werd geboren in juli 2018. Momenteel weegt hij 45 kg. Hij kwam als vondeling bij ons terecht en werd snel erna afgestaan.

Karakter

Aslan is een sterke jongen met een open, mensgericht karakter. Het is een zelfzekere kerel die eenzelfde baasje nodig heeft.  Hij knuffelt graag en is graag bij je. Hij leefde voorheen mee in huis en dit ging goed. Hij is zindelijk en kan ook meerijden in de auto. Hij kent cues als ‘zit’, ‘liggen’, ‘pootje’… Aan de leiband is hij enorm sterk maar onderweg is hij eigenlijk wel aangenaam om mee te wandelen. Het is enkel dat hij soms wel kan reageren naar een andere hond (niet altijd) of ergens wel héél graag wil gaan snuffelen en dan moet je zelf wel gewicht kunnen bijzetten. Het betekent niet dat je hier niet op kan trainen. 

Z’n vorige eigenaar meldde dat hij baknijd zou hebben. Dit hebben wij nog niet gemerkt maar we triggeren dit natuurlijk ook niet. Dit is wel de reden waarom we hem niet bij kleine kinderen plaatsen. Voertjes neemt hij zacht aan en hij is hier ook goed mee te motiveren!

Verzorging

Aslan zal zeker voor de nodige kwijltjes zorgen. Hij zoekt dus ook mensen die hier niet vies van zijn. 

Plaatsing

Aslan zoekt zelfzekere, sterke mensen die hem graag willen opnemen in hun thuis! Een omheinde tuin is zeker een plus. We plaatsen hem in een thuis zonder andere dieren. Hij heeft graag alle aandacht voor zich. Wat grotere kinderen (+12) kunnen zeker ook komen kennismaken. 

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).