Moppie

Sexe:

Teef

Ras:

Fox Terriër

Leeftijd:

Volwassen

Dossier:

120240066

Achtergrond

Deze mooie meid is Moppie. Moppie is een Fox terriër teefje. Haar geboortedatum wordt geschat op februari 2020. Ze kwam als vondeling bij ons terecht maar werd nergens gemist. 

Karakter

We vermoeden dat Moppie nooit een goede socialisatie kende. Ze is een erg bang, timide en onzeker hondje. We gingen stapsgewijs met haar aan de slag. Met haar vaste personen heeft ze wel al een mooie band opgebouwd. Voor hen laat ze haar muurtje zakken en zal ze zeker haar zachte kantje laten zien. Deze mensen laten haar nu ook stap voor stap wennen aan de grote wereld. Zo kan ze nu genieten van snuffelmomentjes op onze speelweide en gaat ze voorzichtig contact en steun bij hen zoeken. Ze reageert ook erg nieuwsgierig naar passerende honden. We vermoeden dan ook dat ze bij een stabiele reu geplaatst kan worden. Deze zou haar kunnen helpen loskomen en hier zou ze veel van kunnen leren.

Plaatsing

Moppie zoekt een geduldig thuis. Een thuis waar men ervaring heeft met bange honden. Waar ze met geduld, positieve sturing en zachte hand haar nieuwe dingen laten ontdekken en laten wennen aan een leven bij het gezin.

Door haar onzekerheid plaatsen we haar niet bij kinderen. Een thuis met 1 of 2 volwassenen is al meer dan voldoende voor haar om aan te wennen. Een thuis met een stabiele reu is zeker een grote meerwaarde. 

Omdat ze de grote wereld echt nog heel spannend vindt, zoeken we een thuis met goed afgesloten tuin. Zo kan ze genieten van de buitenlucht en verder wennen aan sturing aan de leiband. 

Checklist

Hartjes

It's a match!

Heb jij het gouden mandje voor deze viervoeter? Klik dan zeker op onderstaande knop en vul het formulier in. Op basis van enkele vragen, evalueren we of er een goede match is tussen jou en deze bewoner (of een andere bewoner in ons asiel).