Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Mientje

Hallo allemaal,

Het werd tijd dat ik eens iets van me liet horen. 

Op 27 december verhuisde ik van het asiel naar mijn nieuwe thuis in Schaffen, écht spannend hé!

In het begin was ik nog wat bang, al die nieuwe dingen, geurtjes en geluiden rondom mij. Ik verstopte me dan ook een tijdje in het kartonnen speelhuisje van mijn nieuwe baasje Lisa. Met een zacht dekentje onder mij kon ik het daar wel effe uithouden.

Maar al snel won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst en trok ik op verkenning, van de garage zo via de wasplaats naar de keuken. Hm, leuk huisje hier dacht ik, hier hou ik het wel effe uit ;-). Mijn baasje Lisa is zo fier op mij en laat geen moment onbenut om me te aaien en lieve woordjes te zeggen.
Ondertussen is het vuil ook helemaal uit mijn vachtje zodat ik er weer toppie uit zie!

Echt top voel ik me niet als ik ergens op moet. Mijn stramme rug verhindert me een sprongetje te maken. Dan klauter ik er maar op.
Ondertussen is mijn favoriete plekje in de keuken, op een stoel met een zacht kussentje. Heerlijk! 
Zo kan ik de godganse dag doorbrengen, met af en toe een uitstapje naar de garage voor een natje en een droogje...

Ik heb ondertussen ook kennis gemaakt met Pixie. Ze is ongeveer zo oud als mij en ziet eruit als een langharige kopie van mij.
We zijn al vriendinnetjes, zolang we maar op minstens 3 m van elkaar kunnen blijven. Wat korterbij eindigt momenteel nog met geblaas en gesis. Alles op zijn tijd, zeker? Mijn baasjes proberen ons verder wat vertrouwd te maken met mekaar door ons samen een lekker schoteltje kattenmelk of een lekker blikje eten te serveren. Komt wel in orde!

Mijn baasjes zeggen ook dat ik een echte huispoes ben. In huis voel me als een visje in het water. Ik schrik niet van huis- en keukengeluidjes en zelfs de stofzuiger is geen schrikwekkend monster voor mij.
En met 
een klein grommetje of een miauwtje krijg ik veel gedaan van de baasjes, we verstaan elkaar goed.

Ik kijk regelmatig eens naar buiten, naar de mooie tuin en het bos daarachter. Buiten wordt nog een verrassing, zowel voor mij als voor mijn baasjes. Want die vermoeden dat ik niet echt gewoon ben om buiten te spelen. Als het weer wat beter wordt, zullen we eens proberen. Wordt
dus vervolgd :-)

Groetjes uit Schaffen!

Mientje en de familie Vanaken (Lisa, Liesbeth, Nico en Pixie)

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour