Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Bieke

bieke bieke

Toen Bieke in ons asiel arriveerde, was ze er erg aan toe. Haar vacht zat vol klitten, ze kon amper bewegen en was heel mager. Deze oude Bouvier werd gevonden langs de kant van de weg. Niemand deed aangifte van verdwijning, niemand kwam haar ophalen.

Ondanks haar gezegende leeftijd heeft Bieke een sterk hart. We verzorgden haar, gaven haar eten en maakten haar vacht weer mooi. Algauw kwam ze erbovenop. In het asiel kreeg ze haar eigen hok met zachte kussens, waarop ze haar oude botten en gewrichten kon laten rusten.

Bieke bleek in het asiel niet veel te bewegen. Ze bleef liever in haar mand liggen, alleen, weg van de andere honden. Dit gedrag typeert oude Bouviers: tijdens hun laatste levensjaren slijten ze hun dagen het liefst in de zetel, met hun hoofd op de schoot van het baasje. Dat Bieke nood had aan affectie en menselijk contact maakte ze duidelijk door telkens tegen de medewerkers van het asiel aan te leunen, wanneer die bij haar waren.

Op donderdag 7 juli werden we gecontacteerd door potentiƫle adoptanten. Een Nederlandse familie, die reeds 2 honden hebben. Onze gedragtherapeut Dany belde hen om kennis te maken en hen te adviseren omtrent het plaatsen van Bieke bij de andere honden. Vervolgens schreef hij een uitgebreid plan zodat ze de beste kansen zou krijgen om op haar gemak te wennen.

Vrijdag 8 juli werd Bieke opgehaald. De dag nadien ontvingen we een foto van haar nieuwe thuis. Dit is exact wat ze nodig heeft. Hopelijk kan ze hier nog een hele lange tijd van genieten.

We wensen je nog vele jaren, Bieke. Samen met je Nederlandse familie, die we ontzettend dankbaar zijn.

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen