Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Opening nieuw kattengebouw

Op vrijdag 30 september 2016 vond de officiële inhuldiging van het nieuwe kattengebouw plaats. Samen met de provincie Limburg en de stad Sint-Truiden, de VDAB en vier technische scholen (Technicum Sint-Truiden, KTA 1 Diest, SOLV Sint-Truiden en KTA Sint-Truiden), tientallen vrijwilligers, medewerkers en verschillende bedrijven hebben we voor de katten in het asiel een veilige, huiselijke plek gebouwd.

Het hoofddoel van het nieuwe gebouw is de kwaliteit van de opvang te verbeteren. Dit zowel voor de katten als voor de kattenverzorgers en vrijwilligers. Onder meer Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch, burgemeester Veerle Heerlen en gedeputeerde van Dierenwelzijn voor de provincie Limburg Ludwig Vandenhove waren aanwezig. Ludwig Vandenhove: "Ik ben blij en fier. Het is eerder zeldzaam dat je een project kan mee opstarten als burgemeester dat je dan als gedeputeerde mee kan finaliseren”.

Volgens meneer Vandenhove heeft een dierenwelzijnsbeleid recht op voldoende aandacht en financiële middelen. “Het model van het Truiense asiel vind ik het best, namelijk een goed ondersteunde vrijwilligerswerking met structurele, financiële steun vanuit diverse overheden”. En hij had nog meer goed nieuws voor de dieren: de provincie Limburg zal in de begroting van 2017 voldoende middelen voorzien om een dierenwelzijnsbeleid te blijven voeren. Het kattensterilisatieproject blijft dus zeker overeind! Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

Bedankt aan iedereen die meegewerkt heeft om dit nieuwe kattenpaviljoen te realiseren!

Lees het volledige artikel hier.

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour