Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Noor

MYM -> ROZE KAT

De roze katjes. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Het meest simpele antwoord op deze vraag is dit: roze katten zijn katten die op het moment dat ze getest “moeten” worden voor de Meet Your Match Test, niet openstaan voor die test.

Dat kan zijn omdat ze nog te bang zijn, zodat ze hun normale omgang met mensen niet tonen, of omdat ze van nature zo schuw zijn dat ze gewoon (veel) meer tijd nodig hebben om te wennen.
Veel van deze katjes worden na een aanpassingsperiode hertest. Daarom kan het goed zijn dat een roze kat toch ineens een ander kleurtje krijgt toegewezen.

Deze katjes zijn er dus in alle kleuren, maten, gewichten en leeftijd.
Ze zijn op zoek naar die speciale mens, die hun de tijd geeft om zich in een rustige omgeving te ontplooien. Iemand die het ook niet zo heel erg vindt, als mevrouw poes of meneer kater in eerste instantie weinig nood heeft aan menselijke aandacht.

Het zijn dus zeker geen wilde katten! (de wilde katten vindt u in onze sectie “boerderijkatten”)
Deze katten zijn in het verleden echt wel met mensen in contact gekomen. Enkel waarschijnlijk niet vaak genoeg, of niet voldoende met vreemde mensen.

We merken dat de meeste van deze katjes zich na verloop van tijd toch van een heel andere kant kunnen laten zien, en zich super aanhankelijk gaan gedragen voor een select groepje mensen. Getuige hiervan zijn de vele mails die we krijgen van mensen die een roze kat een kans hebben gegeven.
Maar komt er bezoek... Dan verdwijnen ze onder de zetel of in de schuur... Totdat de kust weer veilig is.
Ze zijn meestal op zoek naar een rustige situatie. Geen te drukke kinderen, niet al te vaak grote groepen bezoek over de vloer, en geen lawaaierige honden.

Een lijn is daar natuurlijk niet echt in te trekken, want elke kat is uniek, en zeker onze roze schatjes!

Noor kwam op 10 april als zwerfkat in het asiel terecht, ze was niet alleen...
Vergezeld van een ganse nest kittens van één dag oud werden ze meteen overgebracht naar een pleegmama. Of Noor een echte zwerfkat is betwijfelen we, misschien werd ze wel gedumpt uit angst dat ze thuis zou bevallen.
Noor liet zich meteen aanraken en strelen door de pleegmama. Noor was ook zindelijk. Ze was heel proper en braaf in huis. Ze is niet schrikachtig voor geluiden en komt wel altijd ergens in de buurt liggen.
Noor heeft veel aandacht en liefde nodig om open te bloeien en haar nieuwe baasje te vertrouwen.
Noor is geboren +/- januari 2014.

Meer in deze categorie: « Caline Zwartje »

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

zooplus

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen