Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Bailey

MYM -> UITSLOVER

Bailey, hoe moet ik aan jouw verhaal beginnen...
Mijn hart breekt vooraleer ik één zin heb kunnen schrijven...
Nog zo jong, amper anderhalf jaar oud, en nu al weten dat je misschien je tweede verjaardag niet meer zult vieren... je hartje kan plots stoppen met kloppen... letterlijk dan...

Bailey is afgestaan omdat hij niet kon aarden op een appartement. Eénmaal in het asiel bleek er al snel iets niet in orde te zijn met het hartje van Bailey.
Een echocardio gaf ons slecht nieuws! Bailey heeft HCM, ondanks hij nog geen 1jaar en 5 maand oud is.  Er waren ook al duidelijke letsels aanwezig in het hart. Meestal komt HCM voor bij katten om en bij de 5 à 6 jaar.
Om het simpel te zeggen, HCM betekent dat Bailey plots in hartfalen kan gaan, maar hij kan het ook nog een hele tijd goed doen."
De kans dat hij een trombo-embolie gaat doen en plots verlamd raakt op de achterste poten is groot (wat trouwens heel pijnlijk is, dus op die moment zou hij zsm naar de dierenarts moeten), wanneer? ja, dat kan elk moment zijn.. dat kan binnen een maand zijn, binnen een jaar zijn....

Momenteel doet onze jongen het nog heel goed..  Hij heeft een privé verblijf afgezonderd van de andere katten, maar dit bezorgt hem nog de nodige stress, en het is net die stress die we moeten vermijden voor zijn hartje. Bailey zou zo snel mogelijk een nieuwe thuis moeten hebben. Een héél rustige thuis, een thuis waar hij vooral “ruimte” heeft, gezien zijn jonge leeftijd heeft Bailey ook nog heel wat energie. Een thuis zonder kleine kinderen, honden en andere katten.

Bailey krijgt 1x/d medicatie, en na 6m (als hij dit haalt natuurlijk), wordt er best een nieuwe echo van zijn hartje uitgevoerd om te kijken of de medicatie iets doet (en of zijn hartje wat trager klopt ondertussen).

Bailey is een uitslover en een schat van een kat...
Hij zal je heel veel genegenheid en dierenliefde geven...
Wil jij zijn persoonlijke cardioloog zijn, en ervoor zorgen dat zijn hartje blijft kloppen voor jou?

Meer in deze categorie: « Mimi Copain »

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

zooplus

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen