Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Snorke

ONZE SPECIAL GUEST!

Snorke!

Sommige katten bouwen een band me je op als vrijwilliger, ze zijn speciaal op de één of andere manier, vaak door hun handicap, vaak omdat ze net langer bij ons verblijven dan de doorsnee kat.
Snorke is er weer zo ééntje!
We weten dat het héél moeilijk zal zijn om voor hem een thuis te vinden, Snorke is niet alleen een FIV-katje maar is daarbovenop ook nog eens chronisch niesziek.

Als een knorrend biggetje loopt hij de ganse dag rond. Twee kamers verder horen we hem knorren. Vele onderzoeken passeerden, maar momenteel is hij op zijn best.
Het reutelen blijft vrij erg, maar veel beter dan hij nu is zal hij nooit worden.

Heeft Snorke er last van?
Dat gaan we natuurlijk nooit echt weten, hij is een hele lieve kat, hij laat niet uitschijnen dat hij er last van heeft. Snorke vraagt veel aandacht, heel veel aandacht.

FIV, ook gekend als kattenaids, is een belangrijke en wijdverspreide ziekteverwekker bij de kat. Men schat dat FIV voorkomt bij zowat 8% van de volledige kattenpopulatie.
FIV wordt meestal overgedragen van kat op kat door bloedende bijtwonden of seksueel contact. Vechtende katers lopen het meeste risico op een FIV-infectie, maar ook kattinnen kunnen geïnfecteerd worden met het virus. In een gezin met meerdere katten waar weinig of helemaal niet gevochten wordt, krijgt het virus veel minder de kans om overgedragen te worden op andere katten.
Eenmaal een kat met het virus geïnfecteerd werd, blijft hij of zij levenslang drager van het virus.

Waar hoort Snorke thuis?
- Een rustige thuis, bij voorkeur bij een ouder iemand die veel thuis is.
- Geen andere huisdieren.
- Een binnenthuis

Snorke, je bent zo’n schat, toch zal onze zoektocht voor jouw huisje thuisje niet makkelijk worden, maar we gaan er voor! Ergens is er iemand die op jou wacht...

Meer in deze categorie: « Loepie Minnie »

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

zooplus

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen